Életre szóló élményekkel térnek haza az EYOF versenyzői

Véget ért a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Vasárnap reggel álmosan, de annál boldogabban vártak a buszokra a magyar és külföldi csapatok. Bizony gyorsan pörögtek a napok. Rengeteg éremmel és élménnyel térnek haza.

A montenegróiak bőröndjeikkel már s buszuk felé tartottak, amikor megszólítottuk őket. „Fantasztikus volt ez a hét!"- mondta kissé rekedt hangján a fiatal versenyző, ugyanis kiderült, hogy a tegnapi zárón rengeteget énekeltek. A fiatalok óriásit buliztak Lotfi Begi zenéjére. Nagy volt rajtuk a nyomás, de az EYOF zárónapján kézilabda csapatuk legyőzte Hollandiát, jó volt este kiengedni kicsit a gőzt.

A boldog magyar csapat már a buszon ült. „Teljes mértékben elégedettek vagyunk a szervezéssel, köszönjük Győrnek, hogy itt lehettünk. Találkoztunk győri szurkolókkal, folyamatosan buzdítottak minket, segítségükkel sikerült elérni ezt a fantasztikus eredményt, az éremtábla harmadik helyét". A kérdésünkre, hogy mi volt az EYOF legjobb pillanata: „A török meccs vége!" - hangzott az együttes válasz a kosaras lányoktól.

Fáradtak az Európai Unió Erasmus+ Sport programja által támogatott önkéntesek is a Mobilis előtt. Hajnali kettőkor dőlt álomra a babzsákon Banaság András, aki az elmúlt egy hétben fogta össze az önkéntesen munkáját. Ötszázan már vasárnap hajnaltól rendelkezésre álltak, ha kell segítettek a külföldi delegációnak, minden ment flottul. Vasárnap még ügyeletet tartanak, segítenek az étkező sátorban, a mosodában. A csapat a jövőben is szeretne együtt dolgozni.

A cseh küldöttség fiatal versenyzőit nehéz volt szóra bírni, nem csoda hajnali kettőkor hajtották álomra fejüket. „Túl a mérkőzéseken, a legfontosabb, hogy találkoztunk más ország versenyzőivel" – mondta az egyik lány. „A francia röpisek, a belorusz lányok most az új barátaink. Egy szuper bulival zártuk a győri EYOF-ot."

Lányok, fiúk várunk benneteket vissza Győrbe!

F.M.
EYOF Győr 2017 - Marcali Gábor, Mészáros Mátyás, Havasi Melinda