Örök és el nem múló barátságok köttettek az EYOF alatt


A Dunakapu téren búcsúztatták még szombaton este a közel 1.600 önkéntest, akik időt, energiát nem sajnálva segítették az Európai Ifjúság Olimpiai Fesztivált.

– Nem rendezhettük volna meg minden idők legsikeresebb EYOF-ját nélkületek, köszönöm, hogy együtt megmutattuk: vendégül tudjuk látni Európát. Bízom benne, hogy ilyen összefogással lesz azért is, hogy Győr 2023-ban elnyerje az Európa Kulturális Fővárosa címet" - mondta el Fekete Dávid alpolgármester, az EYOF önkéntességi területének igazgatója.

Az este számos vidám pillanatot felidéztek az önkéntesek. Kiderült például, hogy ők is rendeztek a Mobilisben olimpiát: fedettpályás távolbanézés, babzsák ugró verseny, sunyi alvás versenyszámokban indultak többek között. Megmutatták, hogy lehet denevérként lógni a buszon, lépcsőn aludni, az akkreditációs kártyát pedig varázspálcaként lehet használni.

Az önkéntesek több mint 64 ezer munkaórát dolgoztak, s ha a szerződéseiket egymás mellé tennénk, 10,65 kilométert tenni ki a sor. A koordinátorok 66.799 darab rendszerüzenetet küldtek nekik a fontos információkkal. A zöld szín összekötötte és összekovácsolta az önkénteseket, életre szóló barátságok köttetek. Az Európai Uniós Erasmus+ Sport programjának támogatása nagy anyagi biztonságot nyújtott a városnak az önkéntes tevékenység finanszírozásában.Több barátot szerzett az a Bakuból érkezett önkéntes lány is, aki magával viszi a Győrben önkénteskedők által aláírt magyar zászlót. Két év múlva ugyanis ott rendezik meg a következő EYOF-ot.

– Úgy mesélek majd Győrről, mintha a saját otthonom lenne! Találkozzunk Azerbajdzsánban, a tűz földjén! – köszönte meg az ajándékot.

EYOF Győr 2017 - Mészáros Mátyás