Feladatleírások

Milyen pozíciókba keresünk önkénteseket?

 

Orvosi ellátás

Az orvosi ellátás természetesen mindig kulcsfontosságú részét képezi a sporteseményeknek. Az egészségügyi önkéntes felelős a résztvevők, nézők és további kijelölt személyek támogatásáért, egészen addig, amíg orvosi kezelésre vagy doppingellenőrzésre szállítják őket.

Elvárások: nyugodt természet; alapvető egészségügyi ismeretek; angol nyelv ismerete


Rendezvények, ceremóniák

El tudnád képzelni az EYOF-ot nyitó- és zárórendezvény, illetve kísérő rendezvények nélkül? Szeretnél segíteni abban, hogy bemutassuk a győri EYOF-ot a következő évek rendező városainak? A Rendezvények-ceremóniák csapata felelős ezeknek az eseményeknek a zavartalan lebonyolításáért, az eseményeken történő információnyújtásért, valamint a virág- és a díjátadó ceremóniáért is, ahol a sportolók átveszik az arany-, ezüst- vagy bronzérmüket, így ebben a hatáskörben talpraesettnek kell lenni.

Ha mindig is tudni akartad, hogy ki vonja fel a zászlót a díjátadón, és ki kíséri a sportolókat a helyszínre, akkor ez a terület a legjobb választás számodra!

Elvárások: ápolt külső;rugalmasság; spontaneitás; nyugodt fellépés; talpraesettség; angol nyelvtudás előnyt jelent, van, ahol alapkövetelmény


VIP szolgáltatások, protokoll

Ebben a feladatkörben támogatni fogod a VIP személyeket a hotelekben (Üdvözlő és Információs pult), segíted a nyitó- és záró ceremónia, valamint egyéb VIP rendezvények, fogadások lebonyolítását.

Elvárások: VIP vendégekkel való együttműködésben és protokoll események lebonyolításában szerzett tapasztalat előnyt jelent; folyékony angol nyelvismeret és további egyéb nyelvismeret; légy vendégszerető, kommunikatív valamint vidám!


VIP Catering:

Szívesen dolgoznál exkluzív körülmények között, prominens emberek társaságában? Ezen a területen a VIP és média személyek kiszolgálása lesz a fő feladatod. A versenyhelyszíneken biztosítani kell a zavartalan és folyamatos ellátást, kiszolgálást a vendégek megelégedettsége érdekében.

Elvárások: Vendéglátói tapasztalatok, tanulmányok előnyt jelentenek; társalgási szintű angol nyelvtudás; talpraesett, jó problémamegoldó személyiség, ápolt külső előnyt jelent.


Nyelvi szolgáltatások és Observer Program

A főbb nemzetközi sporteseményeken számos különböző nyelv ismeretére van szükség, ezért a nyelvi szolgáltatásokat nyújtó csapat munkájára nagy szükség van. A vendégek saját anyanyelvükön való segítése az egyik legfontosabb feladat ezen a területen. Az Observer Program résztvevőinek (a következő 2 nyári és téli EYOF Szervezőbizottságának tagjai) informálása, kísérése.

Elvárások: Angol nyelv felsőfokú (C2) / anyanyelvi szintű ismerete; rugalmasság; spontaneitás; nyugodt fellépés; talpraesettség.


Marketing, szponzoráció

A marketing csapat biztosítja, hogy Győr és térsége EYOF lázban égjen, és hogy a környék bannerekkel, zászlókkal és reklámokkal legyen díszítve. A televízió, a fő nemzeti és nemzetközi szponzorok is fontos szerepet játszanak ezen a területen. A szponzorokat a lehető legjobb szolgáltatásokkal kell ellátni, és meg kell győződni arról, hogy a jogaikat tiszteletben tartsák. Ha szeretnél egy fiatalos és dinamikus csapat tagja lenni, és megtapasztalni a különböző ügynökségekkel, szponzorokkal és televíziós produkciókkal való együttműködést, akkor marketing önkéntesnek kell lenned.

Elvárások: marketing és szervezési tapasztalat; nyitott gondolkodás; kommunikatív; jó szervezőkészség; hely- és angol nyelvismeret előnyt jelent.

 

EYOF Shop

Szeretsz az emberekkel kommunikálni és kiszolgálni őket? Itt megteheted! A shopban segíthetsz az embereknek a megfelelő ajándékok kiválasztásában, amit emlékként őriznek majd az EYOF-ról. Fő feladatod az eladásban történő segédkezés, külföldi és hazai vevők kiszolgálása, áruk feltöltése lesz. Az EYOF shopok elérhetőek lesznek a legtöbb versenyhelyszínen valamint Győr egyéb pontjain is.

Elvárások: eladói tapasztalat előny, jó megjelenés, nyitott, kedves, közvetlen, megbízható, kommunikációs szintű angol nyelvtudás

 

Fun Zone

A rendezvény talán legvidámabb helyszíne, amely a szórakozásnak és kikapcsolódásnak ad helyet. Az itt dolgozók segítenek a Fun Zone szórakozató elemeinek használatában, felügyeleti, koordinációs munkákat látna el és nem utolsó sorban biztosítják a jó hangulatot. Itt megismerkedhetsz a sportolókkal és biztosíthatod önkéntes társaid kikapcsolódását. Ha passzol hozzád a Fun Zone ne habozz, gyere és légy részese!

Elvárások: megbízható, jó kommunikációs készség; jó szervezőkészség; animátori tapasztalat előnyt jelent; társalgási szintű angol nyelvtudás elegendő


Általános információnyújtás

A rendezvény ideje alatt a résztvevőknek speciális igénye van a kifogástalanul működő információáramlásra. Te leszel az egyik a kapcsolattartója a sportolóknak és kísérőiknek, a tisztségviselőknek és az érdeklődőknek, akik hozzád fordulnak majd kérdéseikkel, akár a szálláshelyeken, akár az olimpiai központban, akár a repülőtereken vagy a forgalmas közlekedési csomópontokban. Az információs hálózat és a kérdezés lehetősége rendelkezésre áll, azonban lesznek olyan szituációk, aminek megoldásában a saját tudásodra és az udvarias magatartásodra kell hagyatkoznod.

Elvárások: nyitott,társaságot kedvelő személyiség; gyakorlatiasság; csapatjátékos; helyismeret; angol nyelvtudás szükséges.


Szállítás, logisztika

A helyi közlekedés a hotelek, az edzéshelyszínek és a versenyhelyszínek között minden sportoló, edző és csapatvezető számára fontos. A munkavégzés több helyszínen lesz: fő szállítási-logisztikai központ, közlekedési pultok, hotelek, repülőtér, vasútállomás. Nem csak a vezetési, hanem a koordinációs képességedről is tanúbizonyságot kell tenned. A logisztikai részleg felelős minden szállítási, tárolási és elosztási tevékenységért az EYOF-fal kapcsolatban. A további feladatok, amelyek ehhez a funkcióhoz kapcsolódnak, az egyes szállítmányok határidőben történő koordinációja és szervezése. Támogatni és koordinálni fogod a logisztikai folyamatokat és egy csapat tagjaként fogsz dolgozni.

Elvárások: jó szervezőkészség; angol nyelvismeret; helyismeret. Esemény előtti elérhetőség előnyt jelent.


Csapatkísérő (NOC asszisztens)

Csapatkísérőként (NOC asszisztens) Te leszel a kapcsolattartó a résztvevő országok delegációvezetői számára. Te fogod végig kísérni a delegációkat (sportolók, csapatvezetők stb.) a napi rutin feladatokon, és segítségükre leszel a kérdések és a problémák megoldása során. A feladatok a nyelvismerettől függően lesznek kiosztva.

Elvárások: magyar, angol és egyéb Európában beszélt nyelv folyékony ismerete;alap adminisztrációs készség; helyismeret előnyt jelent; nyugodt és szakmai fellépés; rugalmasság; felelősségérzet. Elérhetőség 2017. július 18. és 30. között!


Önkéntes irányítás

Igazi „minden lében kanál” vagy? Ebben a csapatban a feladataid elsősorban az önkéntesek körüli teendőkkel kapcsolatosak. A te feladatod lesz az ajándékok, ebédjegyek kiosztása társaid részére. Emellett biztosítani kell a shiftek becsekkolását, az önkéntes pihenő felügyeletét.  Ha szereted a változatos feladatokat és szívesen koordinálnád önkéntes társaid munkáját itt a helyed!

Elvárások: megbízhatóság; rugalmasság; jó koordinációs és kommunikációs készség; gyakorlatiasság; csapatjáték; angol nyelvtudás előnyt jelent


Sport

Sport önkéntesként közvetlenül a sportesemények helyszínén fogsz dolgozni. Adminisztratív feladatokat fogsz ellátni a versenyirodán például a versenyszámok kiosztásával vagy segítesz a versenyhelyszínek előkészítésében és karbantartásában, illetve a versenyek lebonyolításában. Továbbá támogatni fogod a sportolókat és csapatvezetőket, amikor szükségük van a segítségedre. Megkönnyíted a műsorvezetők munkáját, vagy a pozitív hozzáállásodon keresztül szurkolsz és motiválod a nézőket.

A feladat sokrétű és beleértendőek a kültéri és beltéri tevékenységek is, ezért olyan embereket keresünk, akik megfelelnek az alábbi kritériumoknak.

Elvárások: érdeklődés és lelkesedés a sport iránt;jó szervező- és stressz tűrő képesség; alapvető számítógépes ismeretek; nyitott személyiség; csapatjátékos; nyelvismeret előnyt jelent. Várható munkakezdés: 2017. július 22.


Média, kommunikáció

Egy olyan látványos esemény, mint az EYOF, egyaránt vonzza a nemzeti és a nemzetközi média figyelmét. A lehető legjobb közvetítés elérésének érdekében az újságírók és fotósok támogatását az EYOF 2017 Szervező Bizottságának Média & Kommunikációért felelős csapata látja el. A feladataid lesznek a média képviselőinek segítségére lenni a sajtóközpontban és az egyes helyszínek média számára kijelölt területein. Média önkéntesként a feladatod biztosítani az információk időbeli elosztását, segíteni az interjúk, sajtótájékoztatók szervezését és koordinációját, valamint a Média és Kommunikációs csapattal együtt biztosítani, hogy a fesztivál világszerte megjelenjen a médiában.

Elvárások: érdeklődés és tapasztalat a média és az újságírás terén; alapvető ismeretek a média szervezés területén; folyékony angol nyelvismeret valamint további nyelvismeret előnyt jelent.


Szállás, étkezés

A sportolók és kísérőik szállásának (Olimpiai faluk) szervezésében és koordinálásában, a be- és kijelentkezésben, valamint a szálláshelyek technikai feladatainak ellátásában (törölközők cseréje, fogyóeszközök feltöltése stb.) fogsz tevékenyen részt venni.

Az étkezésnek fontos szerepe van az összes eseményen. Ha ezen a területen dolgozol, különböző tevékenységeket fogsz támogatni, mint a catering (asztalok tisztántartása, evőeszközök leszedése, hulladékok kezelése stb.), a csomagolt ebédrendelések (lunch box) stb. Az étkezésért felelős koordinátorral együtt te leszel felelős a sportolók és kísérőik, a média, a személyzet és a VIP vendégek étkezéséért is.

Elvárások: barátságos és nyitott gondolkodás; nyugodt fellépés; gyakorlatiasság; jó csapatjátékos; kommunikatív; barátságos és nyugodt természet; az angol nyelvtudás valamint a vendéglátás területén szerzett tapasztalat előnyt jelent. Várható munkakezdés: 2017. július 21.


Akkreditáció

Több ezer embert kell akkreditálni az EYOF alatt. Az akkreditációs kártya mutatja majd, hogy kit lehet beengedni és melyik területre. Ha az akkreditációs feladatokat választod, a Központi Akkreditációs Irodában fogsz dolgozni, ahol az akkreditációs kártyákat készítitek majd el. Segíteni fogsz az igénylésekben, az elveszett kártyák pótlásában és az újak elkészítésében. Ha érdeklődsz az irodai munka iránt és szeretnél az olimpiai játékok egyik kulcsfontosságú feladatában részt venni, akkor ez a legjobb hely számodra!

Elvárások: barátságos természet; emelt szintű MS Office ismeretek előnyt jelentenek; angol nyelvtudás és az esemény előtti elérhetőség előnyt jelent. Várható munkakezdés: 2017. július 21.


Versenyhelyszín-menedzsment

Ezen terület önkénteseként közvetlenül a játékok helyszínén fogod támogatni a menedzsment tevékenységet. A feladataid közé fog tartozni a standok, korlátok, sátrak, hang- és fénytechnika építése, beüzemelése, stb. Továbbá te leszel a kapcsolattartó a különböző ügyfél csoportok számára, valamint egy fontos összeköttetés leszel az egész helyszín menedzsment és a különböző partnerek között.

Elvárások: rugalmasság; jó állóképesség;higgadtság; angol nyelvismeret; a műszaki ismeretek előnyt jelentenek. Várható munkakezdés: 2017. július 21.


Beléptetés

Szeretsz sok ember között dolgozni? A beléptetésnél rengeteg ember fog megfordulni, lehet, hogy éppen a későbbi bajnokot is Te fogod beengedni! A különböző helyszíneken az akkreditációs zónák határain segíted a biztonsági szolgálat munkáját. Akkreditációs kártyák és jegyek ellenőrzése a bejáratoknál, helyszíni információközlés, valamint egyéb, kísérői feladatok ellátása.

Elvárások: problémamegoldó készség; légy tisztelettudó és kommunikatív; angol nyelvismerete