GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Amennyiben az Alapinformációk és Feladatleírások átolvasása után is van kérdésed, akkor nézd át a Gyakran Ismételt Kérdéseket!

1.      Mikor lesz az esemény és ebből mennyi időre kell elérhetőnek lennem?

Az EYOF 2017 július 23-től 29-ig tart. Kérjük vedd figyelembe, hogy az esemény teljes ideje alatt elérhetőnek kell lenned, azonban több pozíció betöltéséhez hosszabb elérhetőség szükséges. (Ezzel kapcsolatban olvasd el a feladatleírások menüpontot)

2.      Mit kapok az időmért és a segítségemért cserébe?

A felejthetetlen emlékek mellett, melyet a hét során szerzel, különleges önkéntes ruhával, valamint egyéb ajándékokkal háláljuk meg az EYOF alatt elvárt precíz, felelősségteljes munkádat. Ezen felül az önkéntességgel töltött időd alatt ingyenes étkeztetést, a munkaidőd után pedig izgalmas programokat biztosítunk számodra!

3.      Vidéki/külföldi jelentkezőként kapok támogatást szálláskeresésben?

Igen, ez semmiképpen se tartson vissza a jelentkezéstől! A vidéki/külföldi önkénteseket a szervezők a város több kollégiumában igyekszenek elszállásolni, melyekről további információ később várható.

4.      Meddig jelentkezhetek?

A jelentkezés március közepén lezárult, így a regisztrációra már nincs lehetőség.

5.      Hány éves kortól lehetek önkéntes?

Akkor tudjuk befogadni a jelentkezésed, ha az Olimpiai Fesztivál megnyitójáig, azaz 2017. július 23-ig betöltöd a 14. életéved.

6.      Honnan kapok információkat a következő lépésekkel kapcsolatban?

Nem leszünk mindennapi kapcsolatban veled, de emiatt ne aggódj! Az általad megadott email címen vagy/és az önkéntes portálon keresztül értesítünk a következő lépésekről. Emellett az EYOF 2017 Facebook oldalán szolgálunk további közösségi és önkéntes hírekkel, hiszen a háttérben folyamatosan zajlani fog az előkészületi munka!

7.      Mikor tudom meg, hogy mehetek-e az EYOF-ra?

Célunk, hogy minél hamarabb megtaláljuk a legalkalmasabb és legeltökéltebb jelentkezőket annak érdekében, hogy a kiválasztott önkéntesek nyugodtan tervezhessenek, valamint készülhessenek az eseményre. A kiértesítő leveleket március második felétől folyamatosan küldjük az önkénteseknek.

8.      Hurrá, kiválasztottak! Ezután milyen teendőim lesznek?

Szeretnénk a sportolók, vendégek, szurkolók és az önkéntesek számára is minőségi szolgáltatásokat nyújtani, melyhez elengedhetetlen az eseményen dolgozók megfelelő betanítása. Ennek keretében a felvételt nyert önkénteseket közvetlenül az EYOF előtti hónapokban személyes és/vagy online képzések keretében készítjük fel az általuk végzett feladatokra. Ezen kívül csak annyi dolgod van, hogy jegyezd be az EYOF-ot a naptáradba és tedd magad szabaddá július végére, hiszen életed egyik legnagyobb élményét biztosítjuk neked Magyarországon, Győrben!

9.      Milyen felelősség terhel, ha valami nyomós ok, pl. betegség miatt nem tudom teljesíteni a vállalt feladatot?

Az ehhez hasonló, előre nem látható esetekben a távolmaradás okát jelezni kérjük, felelősség az önkéntes munka jellegéből fakadóan nem terhel. Azonban természetesen az önkéntes program előnyeit (önkéntes ruha, részvételi oklevél, stb.) csak a programon végig résztvevő önkéntesek élvezhetik.

10.      Hány órás elfoglaltságot jelent naponta az önkéntes munka?

A funkcionális területek szerint különböző, átlagosan napi 5-8 óra elfoglaltságot jelenthet az önkéntes munka.

11.      Még mindig van kérdésem! Kit kereshetek?

Ha továbbra is van kérdésed, keress meg minket az EYOF 2017 Facebook oldalunkon vagy a volunteer@gyor2017.hu email címen, de biztosíthatunk, hogy minden fontos információt időben rendelkezésedre bocsátunk! Köszönjük!