Igazgatóság

ig_kozos

 

Csikós-Pintér Dóra

Sziasztok!
Csikós-Pintér Dóra vagyok, önkéntes koordinátor. Január óta vagyok tagja az EYOF önkéntes igazgatóságának. Akik részt vettek nálunk a kiválasztáson, már találkozhattak velem a regisztrációnál. Viszont egy önkéntes koordinátor feladata nem ér véget a kiválasztással. Feladataim közé tartoznak a fő adminisztrációs tevékenységek, az e-mailekre, üzenetekre válaszadás, az önkéntesek delegálása a területekre és a naponta felmerülő problémákra igyekszek megoldást találni.
Korábbi önkéntes tapasztalatokkal nem igazán büszkélkedhetek, sőt a sport területén sem mozgok otthonosan, tehát jogos a kérdés, hogy hogyan kerültem egy ilyen neves rendezvény önkéntes igazgatóságába. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős, civil hallgatójaként a győri városházán kerestem szakmai gyakorlati helyet, ahol felajánlották, hogy részt vehetek az önkéntes koordináció munkájában. Mivel új élethelyzetek és kihívások nem hoznak könnyen zavarba, ezért vállaltam a feladatot, amit egyáltalán nem bántam meg, hiszen sok újdonsággal találkoztam, sok új dolgot tanultam meg. Önkéntesként ti is sok új dologgal fogtok találkozni, amit remélem ti is lelkesedéssel fogadtok majd, hiszen higgyétek el nekem, ez által fogtok ti is sokat fejlődni.

 

 

Bencze Rebeka

Sziasztok!
Bencze Rebeka vagyok március óta EYOF önkéntes koordinátor, éppen ezért engem személyesen kevesebben ismernek, mert csak utolsó kiválasztásra érkeztem meg. Viszont, ha telefonálunk nektek, akkor általában én vagyok, aki szám nélkül keres titeket.
Hogy kerültem ide? Hallgató vagyok a Budapesti Corvinus egyetemen és a szakmai gyakorlatomat, vagyok olyan szerencsés, hogy itt tölthetem. Igazán izgalmas feladat 1700 önkéntes munkáját segíteni, ami tapasztalatszerzésnek sem utolsó így pályakezdőként.
Önkénteskedtem korábban, bár nem a legtipikusabb formában. Kisgyerekkorom óta részt vettem agárversenyek szervezésében, lebonyolításában, nyolc évesen még egy agárpálya felújításában is segédkeztem.
Aztán a 2013-as árvíznél természetesen ott voltam a gátépítésnél Mecséren, ahol megtapasztaltam, milyen az amikor az emberben megszólal a közösségi tudata és feltétel nélkül nyújt segítséget.
Ebben az évben márciusban azt hiszem mindenki emlékszik hóviharra! Mi akkor a Krúdy iskolában nemzetközi matekversenyt rendeztünk, ahol semmi nem ment az időjárás miatt forgatókönyvszerűen.Ekkor tarthattam példáus virtuális idegenvezetést az egyetem nagy előadójában.
Mindezekből kiderül, hogy helyi érdekeltségű vagyok egészen potosan Öttevényről származom. Nagyon jó érzés, hogy sok ismerős arcot látok az önkéntesek között és láthatom, sőt részese lehetek  Győr talán eddigi legnagyobb eseményének.

 

 

Tor Tamás

Sziasztok!

Tor Tamás vagyok, november óta az EYOF Önkéntes koordinátora. Előtte a kézilabda életben tevékenykedtem valamint játékvezetőként továbbra is a játékosok egyik kedvence vagyok.  A Főiskolán Sportkommunikátorként végeztem, de kommentálni inkább csak a facebook-on szoktam, egyébként egy ideig még rádióztam is, viszont 2013 óta pedig már az önkénteskedés is biztos pont az életemben.

Nagyon sok eseményen jártam már, mint önkéntes, számszerűsíteni nem is igazán tudom. Átélhettem rengeteg szép pillanatot, mint például amikor a győri kézilabda csapat 2015-ben és idén bezsebelte a Bajnokok Ligája trófeát, de azt is végig néztem, amikor 3 évvel ezelőtt a magyar vízilabda-válogatott vereséget szenved az EB döntőben, a Margit-szigeten a Szerbektől. Az önkénteskedés során ismertem meg, hogy vannak olyan fura sportágak is, mint a vízalatti hoki vagy éppen a lacrosse, igen, ezek tényleg léteznek! Szerencsésnek tartom magam, mert több alkalommal is eljuthattam külföldre az önkéntességen keresztül, például Norvégiában a Téli Ifjúsági Olimpián megtapasztalhattam, hogy milyen is az az igazi tél, Azerbajdzsánban pedig milyen helyinek lenni, ugyanis kinézetem teljesen azeri. Egy ideje már nem csak sporteseményeken, hanem már a BátorTáborban is felbukkanok, ahol beteg gyerekek táboroztatásában segítek, és szívügyem lett. Ahogy hallottátok az önkéntesség az életem, ezért is örülök, hogy Rudi megkeresett ezzel a lehetőséggel és hogy most itt lehetek Győrben! Most azért dolgozok, hogy mindazokat az élményeket, amiket én átéltem, Ti is átélhessétek és rengeteg vicces történetet tudjatok majd mesélni barátaitoknak.

 

 

Pásztor Rudolf

Zalaegerszegi születésű, közgazdász végzettségű sportrajongó vagyok, aki fiatal kora óta rabja a sportesemények világának. 2014-ben nagy álmomat beteljesítve személyesen élhettem át brazíliai labdarúgó világbajnokság izgalmait, méghozzá a FIFA önkéntes programján keresztül! A rengeteg jó tapasztalaton felbuzdulva kerestem a további önkéntes lehetőségeket és 2015 tavaszán team és önkéntes koordinátorként segítettem a budaörsi ebt Strandkézilabda tornát. Ezek után a tbilisi EYOF-on ismertem meg a Győrből érkező megfigyelőket, ahol a magyar delegáció csapatkísérőjeként tevékenykedhettem. Tavaly nyáron életem egyik legnagyobb élményeként a riói olimpián a magyar csapat NOC asszisztenseként dolgoztam, míg a győri EYOF-on 2016. májusa óta dolgozom, mint önkéntes koordinátor. Amellett, hogy hatalmas kihívásnak és megtiszteltetésnek tartom 1700 önkéntes munkájának előkészítését, úgy gondolom, hogy a leghálásabb feladat is a miénk. Csupa olyan személlyel dolgozhatunk, akiknek egy céljuk van, hogy segítsenek. Ilyen csapattal  biztos vagyok benne, hogy megfelelő támogatást nyújtunk az EYOF-nak a fesztiváli hangulat élvezete mellett!

 

Polgári István

Sziasztok!

Polgári István vagyok, az Önkéntes Igazgatóság egyik operatív vezetője, civilben pedig a győri polgármesteri hivatal stratégiai csoportját vezetem.

Velem eddig ritkábban találkozhattatok, a háttérből igyekszem elősegíteni mindazoknak az anyagi és technikai feltételeknek az előteremtését, amelyek ahhoz szükségesek, hogy ti, közel 1800-an az EYOF idején jókedvűen és felelősen tudjátok ellátni a feladataitokat.

A Városházán a fő feladatom az EU-s pályázatok előkészítése és koordinációja. Az egyik legnagyobb projektem éppen az 5 éve megnyílt Mobilis megépítését, berendezését célzó pályázat volt - talán emiatt is javasoltam, hogy a Mobilis legyen az önkéntesek központja, az önkéntesirányítás főhadiszállása. Remélem, nyáron számotokra is emlékezetes pillanatok kötődnek majd az épülethez és környékéhez!